Din källa till allt inom flyttstäd

Inflyttningsstädning och Utflyttningsstädning: Vad är skillnaden inom flyttstädning?

Inflyttningsstädning och utflyttningsstädning är två typer av flyttstädningar som många hyresvärdar kräver av hyresgästerna. Men vad är skillnaden mellan de två typerna av flyttstädning? Här går vi igenom allt du behöver veta om skillnaderna mellan inflyttningsstädning och utflyttningsstädning.

Inflyttningsstädning

Inflyttningsstädning är den typ av städning som utförs innan du flyttar in i en ny bostad. Detta innebär att bostaden kommer att städas och förberedas för att du ska kunna flytta in i den.

Vid en inflyttningsstädning ska hela bostaden rengöras, inklusive kök, badrum, toalett och vardagsrum. Golven ska dammsugas och moppas, garderoberna ska rengöras och väggarna torkas av. Fönster och fönsterkarmar ska också rengöras ordentligt. Vid inflyttningsstädning är det vanligt att man ska lämna bostaden i samma skick som den var innan man flyttade in.

Utflyttningsstädning

Utflyttningsstädning är den typ av städning som utförs innan du flyttar ut från din bostad. Detta innebär att bostaden kommer att städas och förberedas för nästa hyresgäst eller för att lämnas tillbaka till hyresvärden.

Vid en utflyttningsstädning ska hela bostaden rengöras precis som vid en inflyttningsstädning. Skillnaden är att vid utflyttningsstädning ska bostaden rengöras mer noggrant, eftersom det är viktigt att den lämnas i samma skick som den var när du flyttade in. Om bostaden inte städas ordentligt kan det leda till extra kostnader, då hyresvärden kommer att anlita en städfirma för att städa efter dig.

Skillnaderna mellan inflyttningsstädning och utflyttningsstädning

En viktig skillnad mellan de två städningarna är tidpunkten. Inflyttningsstädning utförs innan du flyttar in i din nya bostad medan utflyttningsstädning utförs när du har packat ihop och lämnat bostaden. Utflyttningsstädning är vanligtvis en del av hyresavtalet och du riskerar att inte få tillbaka din deposition om du inte utför en fullständig utflyttningsstädning.

En annan viktig skillnad är nivån på rengöring som krävs. Inflyttningsstädning är i allmänhet mer av en grundläggande rengöring, medan utflyttningsstädning är mycket mer omfattande. Vid utflyttningsstädning måste allt rengöras från topp till botten, inklusive insidan av skåp och garderober, ugnen, kylskåpet och andra apparater, samt alla ytor och golv.

Det är också viktigt att notera att när du utför en inflyttningsstädning, är det inte nödvändigt att rengöra ytor som är gömda bakom möbler eller gardiner. Vid utflyttningsstädning däremot måste alla ytor och vrår rengöras, inklusive de som är gömda bakom möbler och gardiner.

Nästa sida på Kvällskvisten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *